Britanac okrunjen novom titulom, nagrada za osobu godine pripala Verstappenu

Dodjela nagrada u Versaillesu

Britanac okrunjen novom titulom, nagrada za osobu godine pripala Verstappenu

E. Ganibegović

Jučer je održana FIA-na godišnja dodjela nagrada u Versaillesu, gdje su Lewis Hamilton i Mercedes službeno okrunjeni novim titulama.

Britanac je ove godine vozio sjajno i zasluženo je stigao do svog četvrtog naslova. Iza sebe je ostavio Sebastiana Vettela i Valtterija Bottasa. Sa svojom novom titulom Hamilton se izjednačio s Alainom Prostom i Vettelom koji također imaju po četiri titule.

Hamilton je poslije dodjele trofeja rekao sljedeće: "Privilegija je biti ovdje. Želim čestitati FIA-i i na ovoj nevjerovatnoj nagradi."

Mercedesov šef Toto Wolff primio je trofej za konstruktorski naslov kojeg je njemačka momčad osvojila četvrti put zaredom.

Na svečanoj ceremoniji dodjele bili su Vettel i Bottas, koji su dobili svoja priznanja za osvojeno drugo, odnosno treće mjesto.

Još jedan vozač je bio u centru pažnje, a to je Red Bullov Max Verstappen, koji treću godinu zaredom osvajio nagradu za osobu godine. Poslije ove nagrade mladi Holanđanin je rekao: "Tri zaredom! Jako sam ponosan što sam ponovo osvojio onu nagradu. Hvala Red Bullu, navijačima i ostalima koji su me podržavali."

Brendon Hartley je također stigao do priznanja. Naime, Novozelanđanin je zajedno sa suvozačima Timom Bernhardom i Earlom Bamberom uezo LMP1 trofej.

Nagradu za novaka godine pripala je Charlesu Leclercu, koji je novi vozač Alfa Romeo Saubera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi