Broj 44 za Hamiltona ima posebno značenje

Ne želi da ga mijenja

Broj 44 za Hamiltona ima posebno značenje

Eldar Ganibegović

Lewis Hamilton će sljedeće godine imati priliku da uzme broj 1, ali umjesto toga se ipak odlučio zadržati 44, jer kako kaže ovaj broj za njega predstavlja mnogo toga.

Britanac je mišljenja kako je  #44 dio njegovog identiteta i nema namjeru da ga mijenja, jer je on dio njegove cijele karijere. 

"Ne namjeravam ga mijenjati, broj 44 je za mene dio porodice", rekao je Hamilton.

"Stvarno je čudno i pretpostavljam da svako ima svoj sretni broj u životu, to smo jednostavno izabrali. Moj otac je izabrao taj broj dok sam bio mlad."

"Imam sliku s 43 na mom automobilu kad sam još bio u kadetima jer je neki drugi dječak ukrao moj broj i morao sam uzeti 43, ali to nije bio moj broj."

"Siguran sam kako ću uvijek koristiti 44. Mogao bih uzeti 1 ali mi se on zapravo ne sviđa. Mnoge legende su ga imale, kao Michael Schumacher, ali niko nije imao 44 osim mene."

"Ovaj broj je uvijek uz mene, od početka moje karijere. Mislim da me mnogi po njemu prepoznaju. Broj 1 je dobar za trenutak, ali ne možete živjeti sa njim zauvijek, dok će 44 uvijek ostati sa mnom", izjavio je Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi