Button: Ako Hamilton ode u Ferrari to će mu biti kraj karijere

Tvrdnja nekadašnjeg prvaka svijeta

Button: Ako Hamilton ode u Ferrari to će mu biti kraj karijere

A. Čaušević

Da li će Lewis Hamilton prije odlaska u penziju sjesti u bolid Ferrarija? Ideja je to koja mnogim fanovima najvećeg oktanskog cirkusa prolazi kroz glavu.

Jenson Button, prvak svijeta iz 2009. godine, smatra da bi prelazak u Ferrari bio veoma rizičan potez za Hamiltona.

"Siguran sam da svi vozači žele otići u Ferrari, ali niti jedan vozač ne bi prešao iz tima koji pobjeđuje u onaj koji nije konkurentan", rekao je Button za Auto Bild.

Button je kazao da bi za Hamiltona bilo najbolje da ostane u Mercedesu ukoliko želi da obori rekord Michaela Schumahera u broju titula svjetskog prvaka.

"Bilo bi veoma hrabro od njega da pređe u Ferrari. Lewis može osvojiti deset ttiula ako ostane u Mecedesu, dok bi prelazak u Ferrari mogao i značiti kraj njegove karijere", rekao je Britanac.

Hamilton i ove sezone predvodi poredak vozača i na pravom je putu da osvoji šestu titulu prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi