Button: Vettel je brži od nas
Button može biti zadovoljan

Britanac slavio prvi put u Japanu

Button: Vettel je brži od nas

M. Maksimović


Jenson Button je bio jedini vozač koji je teoretski mogao ugroziti naslov Sebastiana Vettela. Britanac je napravio svoje, ostvario je pobjedu, ali Vettel završio kao treći.

Bez obzira na to, Button danas može biti zadovoljan, upisao je svoju 12.pobjedu u karijeri koja je došla u trenutku kada je potpisao novi ugovor sa McLarenom. Ukupno ovo je treća pobjeda ove sezone, nakon Kanade i Mađarske.

''Čestitke svima, danas smo napravili odličan posao. Na kraju smo imali tri ekipe, tri različita bolida unutar tri sekunde što opet govori o tome koliko smo blizu jedni drugima što se tiče performansi. Posebno mi je drago što sam ostvario na jednoj ovakvoj stazi kao što Suzuka. Na kraju čestitke Sebastianu, on je zaslužio ovo mjesto, ove godine je bio brži od svih nas'' rekao je Button koji je do današnje utrke samo jednom završio na postolju u Japanu. To je bilo 2004.godine kada je vozio za ekipu BAR Honde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.