Čelična volja: Preživjela je stravičnu nesreću, ali Floesch ima snove za budućnost

Želi u Formulu 1

Čelična volja: Preživjela je stravičnu nesreću, ali Floesch ima snove za budućnost

Malo više od mjesec dana nakon njezinog groznog sudara na Grand Prixu u Macau, čudesno preživjela vozačica F3 Sophia Floersch s velikim snovima gleda na budućnost.

Njen je automobil letio je pri brzini od 275 km / h udarivši u tribinu za fotografe u novembru u Macauu.

Ova osamnaestogodišnjakinja preživjela je stravičan pad i udar, a njezina operacije trajala je sedam sati kako bi uspjela ostati pokretna.

Floersch se od tada nalazi u Njemačkoj i slijedi joj dugo razdoblje oporavka i rehabilitacije.

"Dobro se osjećam nakon četiri tjedna i gotovo sve pokrete sam sposobna učiniti", rekla je za BBC.

"Posljednja dva tjedna bila su sasvim u redu; počela sam s rehabilitacijom prije dva tjedna, tako da gubitm mišićnu masu kao na početku. Moje tijelo ponovno radi.

"Za sada je riječ samo o osnovnim pokretima i izgradnji snage ruku i nogu, ali sve mogu učiniti osim da koristim leđa i vrat."

"Svaki dan krećem s laganim vježbama a onda pojačavam intenzitet. Dodajem veće težine prilikom vježbanja", dodala je.

"Zavisit će to naravno od toga kako se kost spaja, ali to je plan i pokušat ću opet biti u formi."

Činjenica da je Floersch preživjela grozan pad čudesna je sama po sebi, ali još impresivnija volja mlade vozačice da se vrati na stazu i nastavi svoje ambicije.

"Video je postao prilično gledan, mnogi su ga vidjeli", rekla je.

"Mnogi ljudi su mi slali poruke podrške, pogotovo F1 vozači poput Alonsoa, Rosberga i Hulkenberga, ali i čitavi F1 timovi."

"Nevjerojatno je vidjeti kako uz tebe nije samo porodica i da te svi navijači širom svijeta podupiru. Naravno da se nadam da ću se vratiti za upravljač.

"Plan mi je opet napraviti istu seriju kao i ove godine na F3 Europskom prvenstvu koje se sada zove Euromasters. To mi je "

"Nadam se da će to biti s Van Amersfoortom, timom s kojim sam se takmičila ove godine, jer su oni nevjerojatna ekipa. Vidjet ću kako će to ići, ali moj je cilj doći do Formule 1 i tamo imati uspjeha. Možda čak biti i svjetski prvak", izjavila je smjelo.

"To je veliki cilj, ali svake se godine približavam i mislim da je moguće biti tamo. Zašto žena ne bi bila svjetski prvak?"

Posljednja žena koja se takmičila u Formuli 1 bila je Giovanna Amati 1992.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi