Leclerc skoro uništio Ferrarijev legendarni bolid kojeg je prije 50 godina vozio Niki Lauda

Otkazale mu kočnice

Leclerc skoro uništio Ferrarijev legendarni bolid kojeg je prije 50 godina vozio Niki Lauda

E. Čaušević

Vozač Ferrarija, Charles Leclerc, našao se u centru pažnje javnosti zbog jučerašnjeg incidenta.

Naime, Leclerc je jučer na domaćoj stazi u Monte Carlu imao priliku da vozi legendarni Ferrarijev bolid iz 1974. godine kojega je svojevremeno vozio Niki Lauda.

Leclerc je dobio priliku da na ovom događaju provoza legendarni Ferrarijev bolid, ali se to nije završilo na najbolji način.

On je uživao tokom vožnje, međutim pred sami kraj kruga izgubio je kontrolu nad bolidom i zabio se u ogradu u jednoj od posljednjih krivina na kultnoj stazi u Monte Carlu.

Leclerc je napravio štetu na zadnjem dijelu Ferrarija 312, a iz italijanske ekipe su saopštili da je glavni razlog bilo to što su mu otkazale kočnice, te da je zbog toga izgubio kontrolu.

Legendarni Laudin bolid ponovo je nastradao jer ga je i prošle godine oštetio Jean Alesi. Tada je nastradao prednji dio, a na svu sreću i Alesi i Leclerc su prošli bez ikakvih povreda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi