Leclercu ukraden sat vrijedan dva miliona eura, pa prodan za mizernu cifru

Za lopovima se još traga

Leclercu ukraden sat vrijedan dva miliona eura, pa prodan za mizernu cifru

Eldar Ganibegović

Charlesu Leclercu, koji  je pobijedio na Velikoj nagradi Austrije, ukraden je sat vrijedan dva miliona eura.

Sve se dogodilo dok je drugog dana katoličkog Uskrsa potpisivao autograme u Italiji, gdje je bio na odmoru s prijateljima u Viareggiu (Toskana). Sat je pronađen, ali ne i lopovi.

Oko 22 sata Leclerca je prepoznalo nekoliko fanova koji su tražili autograme i fotografije.

Vozač, koji je bio u pratnji i svog trenera Andree Ferrarija, nikoga nije odbio, no nekoliko minuta nakon što je sve bilo gotovo primijetio je da je opljačkan. Leclerc je rekao da je ostao bez svog sata, Richard Mille 67-02, procijenjenog na dva miliona eura.

Novinari lista Il Mattino objavili su materijal, koji je preuzela i gazzetta.it, u kojem su napisali kako je istraga napuljske policije prošla vrlo dobro te je sat pronađen u rukama španskog poduzetnika, koji je tvrdio da je kupio to za iznos od 200.000 eura.

Dakle, trojica barem za sada neotkrivenih lopova nisu baš lijepo poslovala. Nadali su se da će zaraditi što bliže stvarnoj količini sata, ukradenog u Toskani, no važan detalj im je preokrenuo planove.

Na satu je ugravirana posebna poruka koju je švicarska tvrtka posvetila vozaču Formule 1, počast rezervisana za vrlo malo ljudi. Nakon što su ukrali sat, lopovi su primijetili ovaj detalj i shvatili da se "dragulja" moraju riješiti što prije pa su ga tako prodali za vrijednost deset puta manju od stvarne. 

Top Komentari

MaDaj
Čuj nisu dobro poslovala? Za ukradeni polovni sat digli 200,000 eura.. sine to ti je biznis godine
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi