Kiša napravila haos u Silverstoneu, a Sainz u posljednjoj sekundi šokirao Verstappena i Leclerca

Kiša napravila haos u Silverstoneu, a Sainz u posljednjoj sekundi šokirao Verstappena i Leclerca

E. Čaušević

Kvalifikacije za sutrašnju utrku za Veliki nagradu Velike Britanije donijele su nam danas dosta uzbuđenja.

Od samog početka kvalifikacija na Silverstoneu padala je jaka kiša koja je stvorila dosta problema svim vozačima.

Jasno je da nisu mogli u takvim uslovima ostvariti svoja najbolja vremena koja su se očekivala, ali smo gledali smo zadnje minute sjajnu borbu za pole poziciju za koju su bili skoro svi uključeni zbog takvih uslova.

U posljednjem krugu kvalifikacija gledali smo pravi haos. Verstappen je bio prvi i borio se s Leclercom za pole poziciju, a onda se kao grom iz vedra neba ukazao Carlos Sainz koji je sve šokirao.

Vozač Ferrarija je bio fantastičan u zadnjem krugu i došao je do prve pole pozicije u karijeri, te na kraju ni sam nije vjerovao da je završio prvi. Verstappen koji je vodio u cijeli kvalifikacijama će sutra startati s druge pozicije.

Što se tiče Leclerca on je završio trećeplasirani. Iza Leclerca će startati Sergio Perez, dok je peti danas bio Lewis Hamilton. U TOP 10 završili su još Norris, Alonso, Russell, Zhou i Latifi koji je bio najveće iznenađenje u kvalifikacijama.

Danas su totalno podbacili vozači Haasa i Alpine koji su svoj nastup završili već u prvom dijelu kvalifikacija, te će startati među posljednjima sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi