Charles Leclerc slavio u Belgiji i stigao do svoje prve pobjede u Formuli 1!
Lecrerc je donio i Ferrariju prvu pobjedu ove sezone

Vozač Ferrarija se na kraju uspio oduprijeti napadima Lewisa Hamiltona

Charles Leclerc slavio u Belgiji i stigao do svoje prve pobjede u Formuli 1!

S. Pašalić

Mladi vozač Ferrarija, Charles Leclerc, pobjednik je utrke Formule 1 za Veliku nagradu Belgije koja se vozila na stazi Spa-Francorchamps.

Leclerc je jučer bio najbolji u kvalifikacijama i danas je krenuo sa 'pole positiona' i na kraju je stigao do svoje prve pobjede u Formuli 1.

Drugo mjesto je osvojio Britanac Lewis Hamilton iz Mercedesa koji je na kraju zaostao za Leclercom +0.981, a treće mjesto je osvojio također vozač Mercedesa, Finac Valtteri Bottas sa zaostatkom od +12.585.

Drugi vozač Ferrarija, Sebastian Vettel je završio na četvrtom mjestu, a slijede Albon iz Red Bulla, Perez iz Racing Point F1, Kvyat iz Toro Rossa, Hulkenberg iz Renault Sporta, Gasly iz Toro Rossa, a krug onih koji su osvajali bodove zatvara Stroll iz Racing Point F1.

Treba istaći da je start utrke obilježio sudar Maxa Verstappena (Red Bull) i Kimija Raikkonena (Alfa Romeo), nakon čega je Holanđanin morao odustati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi