"Ne shvatam ovu odluku Ferrarija, nadam se da imaju dobro objašnjenje"

Morao da pusti Vettela ispred sebe

"Ne shvatam ovu odluku Ferrarija, nadam se da imaju dobro objašnjenje"

E. Škorić

Vozač Ferrarija Charles Leclerc bio je vidno ljut jer je morao da prepusti Sebastianu Vettelu poziciju.

Na današnjoj trci Velike nagrade Kine u Šangaju slavio je Lewis Hamilton, koji je preuzeo prvo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva.

Drugi je bio njegov timski kolega Valtteri Bottas, a treći Sebastian Vettel iz Ferrarija, koji je danas uskratio uspjeh mladom Leclercu.

On je u prvom zavoju pretekao Vetttela, ali su mu iz boksa u 11. krugu naredili da propusti Nijemca.

Vjerovali su u Ferrariju da će Vettel imati bolje šanse da dostigne Mercedes, ali Nijemac na kraju nije bio brži ni od Leclerca.

"Odlično sam startao i onda upao u male probleme. Ne shvatam ovu odluku mog tima, morat ću sjesti s njima da mi to pojasne. Nadam se da su imali jako dobar razlog za ovakav potez. Ne želim vruće glave reći nešto glupo", kazao je Leclerc.

Top Komentari

Mirsad
A navodno su "klupska pravila" (koja se odnose na propuštanje klupskog kolege) ZABRANJENA!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi