Dama za volanom Sauberovog F1 bolida
Foto: Twitter/Sauber F1 Team

Švicarski tim angažovao mladu Kolumbijku

Dama za volanom Sauberovog F1 bolida

Nakon što je u prošloj sezoni bila "razvojni vozač" u kategoriji GP3, tim Saubera je odlučio prekomandovati Kolumbijku Tatianu Calderon u svog testnog vozača za sezonu 2018.

Iz švicarske ekipe je saopšteno da će 24-godišnja Tatiana Calderon proći obuku za simulacije, te da će blisko sarađivati s inžinjerima ekipe.

Calderonova će tako učestvovati i na trkačkim vikendima, te će biti prva žena koja će se pojaviti na jednom vikendu "najbržeg cirkusa na svijetu" još od 2014. godine, kada je Susie Wolf bila dijelom ekipe Williamsa.

"Bila sam u mogućnosti drastično unaprijediti i razviti svoje vještine, kao vozač utrka, i uvjerena sam da ću sa tim nastaviti i tokom ove godine", istakla je Tatiana Calderon.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi