Dani Pedrosa slavio u Japanu
Dani Pedrosa

Stoner i dalje vodi u ukupnom poretku

Dani Pedrosa slavio u Japanu

M. Maksimović

Dani Pedrosa pobjednik je petnaeste ovosezonske utrke u Moto GP klasi koja se rano jutros vozila za VN Japana.

Španjolac je pobjednik vrlo zanimljive utrke koja je vožena na stazi Motegi, u kojoj samo dvojica vozača od prvih sedam iz ukupnog poretka nisu pala ili zaradila kaznu.

Casey Stoner je dobro krenuo, bio je vodeći, ali je u jednom trenutku izgubio kontrolu, izletio je sa staze pa se vratio, ali tek na sedmo mjesto. To se dogodilo u petom krugu, a Stoner se uspio negdje do polovine utrke probio do trećeg mjesta na kojem je i završio utrku.

Drugo mjesto je pripalo Jorgeu Lorenzu. Među prvih pet su nastup u Japanu zaključili Marco Simoncelli i Andreea Dovizioso. Nakon utrke u Japanu Casey Stoner ima 300 bodova, Jorge Lorenzo na drugom mjestu 40 manje. Pobjednik današnje utrke, Dani Pedrosa je trenutno četvrti sa 195 bodova.

U Moto2 klasi pobjedu je ostvario Andrea Iannone, drugo mjesto s dvije sekunde zaostatka zauzeo je vodeći u ukupnom poretku Marc Marquez , dok je treći bio Švicarac Thomas Lüthi.
U klasi do 125 cc prvi je ciljem prošao Johann Zarco, ispred Nicolasa Terola i Hectora Faubela.

U Moto2 klasi nakon 14 utrka je vodeći Marc Marquez koji ima samo bod više od Stefana Bradla. Prednost Nicolasa Terola u najslabijoj klasi iznosi 31 bod ispred drugoplasiranog Johanna Zarca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.