Doktor sasvim iskren: Marquez je superioran

Legenda pred start nove sezone

Doktor sasvim iskren: Marquez je superioran

M. Šljivak

Legendarni motociklist Valentino Rossi sprema se za jednu od posljednjih sezona u MOTO GP.

Čovjek koji je sedam puta bio prvak svijeta prošle godine je izgubio titulu od Marca Marqueza za 49 bodova, a Španac će i u novoj sezoni biti glavni kandidat za naslov prvaka.

Na testiranjima pred početak nove sezone Marc Marquez je bio izuzetno brz i imao je najbolje rezultate. Rossi smatra da će svi morati dobro da se potrude ako ga žele ugroziti.

"Nisam bio zadovoljan na početku testiranja. Imali smo dosta problema s motociklom, ali iz treninga u trening je sve bolje. Ipak, Marquez je očigledno suviše brz. Moraćemo mnogo raditi ako želimo da ga stignemo. Marquez i Honda su superiorni", istakao je Rossi.

Legendarni vozač je posljednji put šampion bio 2009. godine. S obzirom na to da danas puni 38 godina, karijera mu je pri kraju i on želi da je na najbolji način, s titulom prvaka i okonča.

Nova sezona MOTO GP-a počinje 26. marta trkom za Veliku nagradu Katara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi