Dominacija Ducatija, Rossi razočarao

Kvalifikacije za VN Aragona

Dominacija Ducatija, Rossi razočarao

E. Škorić

Vozači Ducatija Jorge Lorenzo i Andrea Dovizioso bili su najbolji u kvalifikacijama pred trku za Veliku nagradu Aragona u Moto GP prvenstvu.

Lorenzo je za 14 hiljaditinki bio brži od svog timskog kolege Doviziosa, a treće mjesto pripalo je aktuelnom šampionu Marcu Marquezu sa 79 hiljaditih dijelova sekunde iza sunarodnjaka Lorenza.

Na četvrtom mjestu završio je Cruchlow na Hondi, pa onda slijede Iannone (Team Suzuki Ecstar), Pedrosa (Repsol Honda), Petrucci (Alma Pramac Racing), Bautista (Angel Nieto Team), a u prvih 10 su još završili Rins iz Suzuki Ecstara i Miller iz Alma Pramac Racinga.

Valentino Rossi završio je tek 18., što je bio njegov najslabiji rezultat u kvalifikacijama u posljednjih 12 godina.

Sutrašnja trka na programu je od 14 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi