Dovizioso najbrži na prva dva treninga u Maleziji
Foto: EPA

Ne odustaje od borbe za titulu

Dovizioso najbrži na prva dva treninga u Maleziji

Nakon očajne trke u Australiji italijanski vozač Andrea Dovizioso nije odustao od borbe za titulu prvaka svijeta. 

Najbolji svjetski motociklisti ovog vikenda se nalaze u Sepangu gdje će u nedjelju voziti trku za Veliku nagradu Malezije. 

Do sada su vožena dva slobodna treninga, a oba puta je najbrži bio Italijan na Ducatiju Andrea Dovizioso. On je tokom prvog treninga postigao vrijeme 2:00.671, a u drugom je, po težim uslovima, odvezao 2:11.640. 

Tokom prvog treninga njegov najveći rival za titulu Marc Marquez bio je tek na 5. poziciji, a tokom drugog treninga bio je domah iza Doviziosa. Treći trening vozit će se u noći sa subote na nedjelju od 4.00 sati. 

Podsjetimo, Marc Marquez već u Maleziji može obezbijediti titulu prvaka svijeta i to u slučaju da bude na prvom ili drugom mjestu. Nakon ove trke ostala je još samo trka u Valenciji, a Marquez već ima 33 boda više od Doviziosa. 

Iako ništa više ne zavisi od njega, Dovizioso svakako pokazuje da nije odustao i da će učiniti sve kako bi borbu za titulu učinio što zanimljivijom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi