Dovizioso nakon slavlja u Kataru: Loše sam startao, ali bio sam miran

Italijan slavio na Velikoj nagradi Katara

Dovizioso nakon slavlja u Kataru: Loše sam startao, ali bio sam miran

Italijanski vozač Andrea Dovizioso na najbolji mogući način otvorio je novu MotoGP sezonu.

Vozač Duccatija je na prvoj ovogodišnjoj utrci Moto GP šampionata u Kataru osvojio prvo mjesto, pobijedivši u direktnom duelu branioca titule Marca Marqueza, a zbog sjajnog starta bio je više nego sretan.

"Bila je to savršena utrka, savršen vikend, sve je bilo savršeno. Loše sam startao, ali sam ostao miran", otkrio je Dovizioso prve dojmove, pa dodao:

"Pokušao sam da budem još bolji u finišu, ali to nije bilo moguće jer sam istrošio pneumatike. Sa Marcom je uvijek teško, ali sam i ovoga puta u takvom duelu uspio da ga pobijedim. Važno je što smo pobijedili poslije odličnih zimksih testiranja. Jednostavno, poslije rezultata prethodnih sezona morali smo konačno da pobijedimo."

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja 8. aprila kada je na rasporedu Velika nagrada Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi