Dovizioso nastavio da živi svoj san

Slavio u Maleziji i ostao u borbi za titulu

Dovizioso nastavio da živi svoj san

E. Čaušević

Italijanski vozač Andrea Dovizioso fantastičnom vožnjom uspio je slaviti na Velikoj nagradi Malezije.

Pred ovu utrku MotoGP-a sve u svojim rukama imao je Marc Marquez koji je i dalje lider u ukupnom poretku, ali je aktuelni prvak imao šansu da danas sve završi. Ipak, maestralnom vožnom Dovizioso je uspio da upiše pobjedu u Maleziji s kojom je sve ostalo otvoreno do posljednje utrke. 

Svojom šestom pobjedom u sezoni italijanski vozač se približio u ukupnom poretku Marquezu, te je pokazao da će se boriti za čudo do samog kraja. S druge strane, lider u ukupnom poretku Marquez je bio tek četvrti i nakon dugo vremena po prvi put ga nećemo vidjeti na postolju.

Drugo mjesto na današnjoj utrci zauzeo je Jorge Lorenzo koji je bio blizu trijufma, ali je Dovizioso iskoristio jednu jedinu grešku kako bi mu danas "ukrao" pobjedu. Pored njih na postolju u Maleziji danas će se naći i Zarco koji je završio na trećem mjestu.

Marquez je i dalje prvi sa 282 boda, ali Dovizioso sada ima samo 21 bod manje na drugoj poziciji. Posljednja utrka u ovoj sezoni vozi se 12. novembra za Veliku nagradu Španije koja će sigurno biti u centru pažnje i na kojoj ćemo možda dobiti novog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi