Dvije nove utrke u Formuli 1 od naredne sezone
Foto: EPA

VN Francuske i VN Njemačke

Dvije nove utrke u Formuli 1 od naredne sezone

Kalendar za narednu sezonu Svjetskog prvenstva Formule 1 je odobren tokom sastanka FIA-inog Svjetskog vijeća za moto sport. A na novom kalendaru se mogu primijetiti dva nova datuma.

Naime, prvi put nakon 2008. godine u kalendaru utrka Formule 1 svoje mjesto je našla VN Francuske koja će se održati 24. juna na stazi Le Castellet.

Još jedna nova utrka na kalendaru je i ona za Veliku nagradu Njemačke koja će se voziti na stazi Hockenheim, 22 jula.

Dakle, u narednoj sezoni Svjetskog prvensta Formule 1 će se voziti ukupno 21 utrka, jedna više nego dosada, jer je uprkos dodavanju dvije nove utrke, VN Malezije "ispala" iz kalendara.

Nova sezona Formule 1 će početi 25. marta naredne godine utrkom za Veliku nagradu Australije, dok će zadnja utrka sezone biti održana u Abu Dhabiju 25. novembra.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi