Odobrena prodaja Formule 1

FIA dala zeleno svjetlo

Odobrena prodaja Formule 1

E. Škorić

FIA je kao upravljačko tijelo Formule 1 odobrila prodaju komercijalnih prava sprota Libery Media korporaciji.

Liberty će preuzeti prava od CVC investicijske grupe, a iz FIA-e su poručili kako će partnerstvo s Libertyjem osigurati kontinuirani uspjeh i razvoj Fomule 1 i očekuje se da kupovina bude kompletirana u narednih nekoliko sedmica.

Podsjećamo da su još ranije kupili 18 posto udjela u Delta Topco kompaniji koja posjeduje F1 grupaciju, a juče su dioničari Libertyja dali svoje odobrenje i očekuju da će imati 35.3 posto udjela.

Cilj Libertyja je da doda nove utrke u Sjedinjenim Američkim Državama i u Latinskoj Americi, te očekuje da ostvari rast kroz eksplotaciju digitalnih medija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi