Ecclestone: Vozačice ne bi bile ozbiljno shvaćene u F1

Nova kontroverzna izjava vlasnika Formule 1

Ecclestone: Vozačice ne bi bile ozbiljno shvaćene u F1

E. Čaušević

Vlasnik Formule 1, Bernie Ecclestone, izjavio je da  vozačice u F1 ne bi bile shvaćene ozbiljno.

Ecclestone je ponovo svojom izjavom uzburkao javnost, a ovaj put je odlučio odgovoriti na pitanje da li žene trebaju učestvotati u takmičenju Formule 1. Također, dodao je da Vladimir Putin treba vladati Evropom, te je dao podršku Donaldu Trumpu koji je kandidat za predsjednika SAD-a.

On je kazao da žene nisu psihički sposobne da voze brzi automobil, odnosno bolid u Formuli 1. Povodom njegove izjave oglasila se britanska vozačica Pippa Mann.

"Možda mu neko treba reći da IndyCar ima jednako jake motore, te da su žene dovoljno jake i sposobne da ih voze", rekla je Mann.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije