Eddie Jordan: Hamilton će potpisati za Mercedes

Kao zamjena za Michaela Schumachera

Eddie Jordan: Hamilton će potpisati za Mercedes

M. Maksimović

Lewis Hamilton će potpisati ugovor sa ekipom Mercedesa.Tako tvrdi analitičar BBC-ija Eddie Jordan, vlasnik nekadašnje F1 ekipe.Jordan tvrdi kako su Lewis Hamilton i Mercedes našli zajednički jezik i da je samo pitanje vremena kada će Hamilton potpisati ugovor.

Agencija XIX Entertainment, koji se brine za Hamiltonovu karijeru je krenula u pregovore sa nekoliko ekipa, između ostalog i sa njegovom sadašnjom Mclarenom, ali i sa Ferrarijem gdje su navodno dobili odbijenicu jer se tamo priprema teren za Vettela.

 

''Hamilton pregovara sa McLarenom, ali on će na kraju potpisati za Mercedes.Michael Schumacher se polako sprema za povlačenje, na njegovo mjesto stiže Lewis Hamilton'' tvrdi Eddie Jordan.

 

U prilog ovoj tvrdnji svakako ide i činjenica da Mercedes još vijek nije posložio vozačku postavu za narednu sezonu.Norbert Haug je izjavio kako nisu pred sebe postavili određeni rok, kako imaju dovoljno vremena i kako će odluku o vozačkoj postavi donijeti nakon interne diskusije unutar ekipe.Michael Schumacher bi svoje planove trebao predstaviti najkasnije u oktobru mjesecu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.