F1 ekipa dobila žestoku kaznu jer je dokazano da je varala

FIA izrekla presudu

F1 ekipa dobila žestoku kaznu jer je dokazano da je varala

F1 ekipa Racing Point dobila je žestoku kaznu jer je dokazano da je varala. 

Oduzeto joj je 15 bodova i izrečena novčana kazna u iznosu 400.000 eura jer je dokazano da je kopirala dio s Mercedesovog šampionskog bolida iz prošle sezone.

Iako Racing Point ima potpisan ugovor s Mercedesom kojim dobija prošlogodišnji bolid, problem je u kočionim kanalima koje ekipe trebaju same razvijati ili kupovati od vanjskih dobavljača.

FIA je Racing Pointu izrekla kaznu nakon što se prethodno Renaul žalio. Istraga je pokazala da su kočioni kanali iskopirani od prošlogodišnjeg Mercedesovog bolida.

Inače, ova ekipa je bila pravi hit na početku sezone u šampionatu Formule 1 jer je skupila ukupno 42 boda - Sergio Perez 22 i Lance Stroll 20. Vozačima se individualni bodovi neće oduzimati.

Zanimljivo da je jedan od njihovih vozača, Sergio Perez, zaražen koronavirusom i on nije vozio prošle sedmice u Silverstoneu. Mijenjao ga je Nico Hulkenberg. Tako će biti i ovog vikenda na istoj stazi.

Top Komentari

ed85
Kopirali citav bolid mercedesa iz 2019,kazna je smijesna
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi