Fabio Quartararo iznenađujuće slavio u prvoj Moto GP trci, Marquez teško pao

Počela nova sezona

Fabio Quartararo iznenađujuće slavio u prvoj Moto GP trci, Marquez teško pao

Vozač Petronas Yamahe Fabio Quartararo slavio je u prvoj ovosezonskoj Moto GP trci koja je vožena u španskom Jerezu. 

Quartararo je startao sa prve pozicije, ali je do trijumfa došao zahvaljujući spletu sretnih okolnosti.

Na početku trke vodio je Maverick Vinales, da bi nakon tri kruga vodstvo preuzeo Marc Marquez. Španac je međutim potom izletio sa staze pa je pao na samo začelje. Kasnije je i Vinales napravio veliku grešku, a sve su najbolje iskoristili Quartararo i Jack Miller koji su zasjeli na prve dvije pozicije.

Do kraja trke nevjerovatni Marquez uspjeva da se probije čak do trećeg mjesta ali u tom trenutku je doživio horor pad nakon kojeg je trka za njega bila završena.

[twitter]https://twitter.com/teetaty/status/1284829868618735616[/twitter]

Quartararo je bez problema priveo trku kraju na prvom mjestu, drugi je završio Vinales, a treći Andrea Dovizioso na Ducatiju.

Devetostruki svjetski šampion Valentino Rossi također je prije vremena završio trku i nije ostvario plasman.

Naredna, druga po redu trka, vozi se iduće nedjelje na istoj stazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi