Felipe Massa: U Ferrariju misle da su dužni da pobjeđuju

Veliki pritisak

Felipe Massa: U Ferrariju misle da su dužni da pobjeđuju

E. Čaušević

Bivši vozač Formule 1, Felipe Massa, izjavio je za italijanske medije da podržava nedavne smjene u ekipi Ferrarija.

Massa je bio dugogodišnji vozač italijanske ekipe kojoj ne ide baš najbolje u posljednje vrijeme. Ferrari se nalazi u sjeni Mercedesa koji dominira već nekoliko sezona, te će biti veoma teško da ih nadmaše u novoj sezoni.

Ferrari je nedavno napravio nekoliko promjena nakon što je Mattia Binotto zamijenio Maurizija Arrivabenea na čelu ekipe. Legendarni Brazilac vjeruje da će to biti napredak za ekipu, te da su na vrijeme uspjeli napraviti promjene.

"Ferrari prolazi kroz dosta poteškoća i na njima je veliki pritisak u prethodnim sezonama. Najveći problem je što uvijek imaju taj pritisak i osjećaju da su dužni da pobijede. U takvim situacijama se najčešće javlja problem", izjavio je Massa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi