Alonso i dalje u Formuli 1

Legendarni Španac

Alonso i dalje u Formuli 1

A. Čaušević

Dvostruki prvak svijeta u Formuli 1 Fernando Alonso će se i naredne sezone takmičiti u najbržem oktanskom cirkusu na svijetu. 

Alonso se nakon nekoliko godina pauze vratio u F1 kao vozač Alpiena, a danas je francuska ekipa potvrdila nastavak saradanje.

"Fernando nas je sve impresionirao od povratka početkom ove godine nakon dvije godine provedene izvan F1", kazao je izvršni direktor Alpine Laurent Rossi.

Ovaj 40-godišnji Španac se već takmičio za Renault, pretka Alpine, između 2003. i 2006., zatim 2008. i 2009. godine, a naslov svjetskog prvaka osvajao je 2005. i 2006. godine.

Prije Velike nagrade Belgije ovog vikenda, Španjolac je vozio 323 utrke, te ima 32 pobjede i 97 postolja.

Top Komentari

user1585859035
Tubavi ajd u Ferari da probamo sta
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti