Ferrari ne prestaje s blamažom ove sezone: Vettelu otkazale kočnice, Leclerc se zabio u zid

Očajna utrka u Monzi za njih

Ferrari ne prestaje s blamažom ove sezone: Vettelu otkazale kočnice, Leclerc se zabio u zid

Endin Čaušević

Trenutno je u toku utrka za Veliku nagradu Italije na legendarnoj stazi u Monzi.

Od početka utrke lider je Lewis Hamilton što je bilo i očekivano, ali u centru pažnje nalazi se Ferrari. Italijanski tim nastupa danas na domaćem terenu, ali čini se da će ovo biti prava blamaža za njih.

Nakon očajnih rezultata u kvalifikacijama za Ferrari je utrka počela na užasan način. Naime, na samom početku trke nakon svega nekoliko krugova odustao je Sebastian Vettel.

On se mučio na ciljnom pravcu da pretekne Russella iz Williamsa, a onda su mu otkazale kočnice, te je pokupio zaštitnu ogradu.

Kratko je samo kontaktirao svoj tim i rekao da je utrka za njega gotova, te da su kočnice u popunosti otkazale.

Na polovini utrke incident je imao i Leclerc. On je uspio nekako da dođe do šeste pozicije, ali je onda imao nevjerovatno izlijetanje sa staze, te se zabio u ogradu pored staze i upotpunosti je uništio bolid.

Jedna od najgorih sezona u historiji Formule 1 se tako nastavlja.

Image

Top Komentari

Quartararo20
Samo smetaju na stazi, steta na sta su spali.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi