Navijači ponovo na utrkama Formule 1

FIA dala zeleno svjetlo

Navijači ponovo na utrkama Formule 1

A. Čaušević
Teme:

Od prve ovosezone utrke Formule 1 vožene u Austriji ljubitelji najbržeg oktanskog cirkusa na svijetu nisu mogli prisustvovati na tribinama.

Gledatelji će se ipak vratiti do kraja sezone, a F1 je danas ozvaničila da će staza u Mugellu biti prva koja će ugostiti publiku.

Između 11. i 13. septembra na stazi u Mugellu bit će vožena velika nagrada Toskane, a dnevno će na tribinama moći biti prisustno 2880 gledatelja.

Na tribinama Centrale i Materassi će svakog dana moći prisustvovati po 1000 gledatelja, dok će preostalih 880 ulaznica biti namijenjeno članovima navijačkog kluba Ferrarija..

Naime, Ferrari će na Mugellu voziti svoju 1000. utrku u Formuli 1 zbog čega su organizatori odlučili da izađu u susret kultnom timu.

Očekuje se da tribine budu otvorene i na stazama u Rusiji. Portugalu, Abu Dabiju i Bahreinu, ali s ograničenim brojem gledatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi