Ferrari prijeti: Odlazimo ako F1 krene u smjeru NASCAR-a

"Najbrži cirkus na svijetu" se nalazi pred velikim iskušenjima

Ferrari prijeti: Odlazimo ako F1 krene u smjeru NASCAR-a

S. Grebović, foto: EPA

Nezadovoljstvo među konstruktorima sve veće zbog izmjena pogonskih jedinica koje bi u narednom periodu bile podložne za primjenu na cestama.

"Liberty media" je objavila novi prijedlog pravilnika za 2021. godinu u kojem se navodi kako će proizvođači biti prinuđeni iz pogona motora odstraniti MGU-H pogonsku jedinicu.

To je naišlo na salvu negodovanja među konstrutorima, među kojima je za sada najglasniji Ferrari, koji prijeti ni manje ni više nego istupanjem iz Formule 1. Svoje nezadovoljstvo je izrazio i Mercedes, ali za sada nisu izdali zvanično saopštenje povodom ovih izmjena.

"Postane li F1 spektakl za široke mase, mi odlazimo. Nemamo namjeru ići u smjeru NASCAR-a, F1 treba ostati u domeni sporta", riječi su Sergia Marchionnea, direktora i generalnog sekretara ekipe koji je iznio svoj stav o ovom pitanju.

Dodao je još: "U stalnom smo kontaktu sa Libery mediom tražeći najbolje rješenje za obje strane. Za ovaj prijedlog smo saznali u Bahreinu, očekujemo još detalja, nakon čega ćemo donijeti najbolju odluku u interesu Ferrarija".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi