Ferrarijev mehaničar uspješno operisan, Raikkonen sada u velikim problemima

Nova istraga će biti pokrenuta

Ferrarijev mehaničar uspješno operisan, Raikkonen sada u velikim problemima

E. Čaušević

Stravična nesreća jučer se desila na utrci za Veliku nagradu Bahreina kada je Kimi Raikkonen udario bolidom jednog od Ferrarijevih mehaničara.

Finski vozač dobio je znak da može krenuti iz boksa nakon čega je bolidom prešao preko noge mehaničaru Francescu Cigariniju koji je zadobio prelom noge. Cigarini je odmah prebačen u bolnicu i ispostavilo se da je zadobio dvostruku frakturu lijeve noge.

Međutim, na svu sreću nije bilo većih posljedica jer je operacija prošla u najboljem redu, te je Ferrarijev mehaničar poručio da se osjeća veoma dobro. Do nesreće je došlo nakon što lijeva guma još uvijek nije bila promijenjena, no Raikkonen to nije zapazio jer je dobio dozvolu da krene.

"Operacija je prošla veoma dobro. Hvala svim ljudima koji su mi pružili podršku i poslali poruke da pitaju da li sam dobro", poručio je Cigarini na svom Instagram profilu.

Zbog incidenta na ovoj utrci Ferrari je kažnjen sa 50.000 eura jer su u boksu pustili bolid koji nije bio u sigurnom stanju. Također, bit će pokrenuta istraga kako bi se otkrilo da li Raikkonen zaista dobio znak da krene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi