Raikkonen nakon nesreće: Moj posao je da krenem kada se svjetlo promijeni

Finski vozač objasno šta se dogodilo

Raikkonen nakon nesreće: Moj posao je da krenem kada se svjetlo promijeni

Finski vozač Kimi Raikkonen imao je danas veoma nezgodnu situaciju tokom trke za Veliku nagradu Bahreina jer je slomio nogu jednom od Ferrarijevih mehaničara prilikom odlaska u box.

Nakon zamjene guma Kimiju se upalilo zeleno svjetlo koje mu ukazuje na to da može krenuti, što je on i učinio, ali zadnja lijeva guma nije još uvijek bila promijenjena, pa je Kimi bukvalno pokosio jednog od mehaničara svoje ekipe.

Nakon trke finski vozač je otprilike rekao da je samo radio svom posao i da nije njegov problem što guma nije bila na vrijeme zamjenjena.

"Krenuo sam kada je svjetlo bilo zeleno. Nisam vidio šta se dešavalo iza. Nažalost, povrijedio sam ga, ali moj posao je da krenem kada se boja na semaforu promijeni", poručio je Kimi nakon trke.

Podsjetimo, prve informacije iz Ferrarija kažu da je nesretni mehaničar slomio nogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi