FIA kaznila pet vozača
Kazna za Buttona

U opštoj konfuziji FIA kažnjavala

FIA kaznila pet vozača

M. Maksimović

U opštoj konfuziji koja je vladala na zvaničnom treningu za VN Japana. Sebastien Buemi je za vrijeme druge sesije izletio sa staze a pod žutim zastava Rubens Barrichello je bio brži od Jensona Buttona.

Na kraju je FIA odlučila kazniti Jensona Buttona, Rubensa Barrichella, Adriana Sutila, Fernanda Alonsa odnosno Sebastiena Buemija. Prva četvorica su kažnjena zbog nepoštivanja žute zastave, dok je Buemi kažnjen zbog rasipanja dijelova po stazi i usporavanja ostalih vozača.
Tako će Adrian Sutil startati kao osmi, Barrichello kao deveti, Button kao jedanaesti. Alonso je na kraju završio tek na 17.mjestu dok je Buemi 14. Zbog novog mjenjača kažnjeni su Kovalainen i Liuzzi dok će iz pitlanea startati Timo Glock (ako bude mogao) i Mark Webber naravno zbog promjene šasije.
Nakon završetka zvaničnih kvalifikacija, Sutil je držao četvrto, Barichello peto mjesto, Button sedmo.
Vozač McLarena Heikki Kovalainen je bio deveti, Alonso jedanaesti, Buemi je držao desetu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.