FIA ponovo sve iznenadila: Odluka o žalbi Alfe Romeo tek krajem septembra

Kažnjeni u Hockenheimu

FIA ponovo sve iznenadila: Odluka o žalbi Alfe Romeo tek krajem septembra

E. Čaušević

Prošlog vikenda gledali smo nevjerovatnu utrku u Hockenheimu koja je sigurno jedna od najboljih u posljednjih desetak godina.

Zbog kiše smo gledali nevjerovatnu dramu na Velikoj nagradi Njemačke, a na kraju pobjedu je odnio Max Verstappen, dok su na podijumu još bili Sebastian Vettel i Danil Kvyat.

No, ono što je bilo još veće iznenađenje jeste da je do prvih bodova stigao i Robert Kubica iz Willamsa koji je daleko najsporiji ove sezone. No, zbog velikog broja odustajanja i kazni na kraju utrke Kubica je završio deseti i osvojio je jedan bod.

Do toga je došlo kada je FIA kaznila vozače Alfe Rome, Kimmija Raikkonena i Antonija Giovinazzija, koji su bili sedmi i osmi na kraju, ali nakon kazne sa po 30 sekundi pali su na dno.

FIA ih je kaznila zbog popuštanja kvačila na startu utrke, a Alfa Romeo se odmah žalila na ovu odluku. No, FIA je sve iznenadila kada su poručili da će saslušanje o Alfinoj žalbi biti tek u septembru.

Saslušanje je zakazano 24. septembra, a nakon što iz Alfe Romeo obznane svoju stranu priče onda će se razmatrati da li će se kazna ukinuti što bi značilo da će vozači Alfe ipak dobiti bodove, dok bi Kubica ostao bez osvojenog boda.

Ipak, mnogi su iznenađeni što je FIA odluku odgodila za kraj septembra jer se očekivalo da se to završi dosta ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi