Haos u posljednjem krugu u Monte Carlu: Lecleru pole pozicija, Perez uništio dan Verstappenu

Velika greška Meksikanca

Haos u posljednjem krugu u Monte Carlu: Lecleru pole pozicija, Perez uništio dan Verstappenu

E. Čaušević

Charles Leclerc osvojio je danas pole poziciju pred sutrašnju utrku za Veliku nagradu Monte Carla.

Staza u Monte Carlu i danas nam je ponudila dosta uzbuđenja, a pravu dramu gledali smo u posljednjoj minuti trećeg dijela kvalifikacija.

Leclerc je već prije toga osigurao čini se pole poziciju i u posljednjem krugu bio je odličan, a potom je došlo do totalnog haosa na stazi.

Sergio Perez pogriješio je u krivini prije ulaska u tunel i okrenuo se na stazi, a nakon toga u njega se zabio Carlos Sainz koji uopšte nije vidio da je vozač Red Bulla stao na stazi.

Oglasi

Saint je bio bijesan zbog svega što se desilo, ali je uspio da na kraju dođe do drugog mjesta. No, veći bijes imali su ostali vozači koji su ostali bez posljednjeg kruga u kvalifikacijama zbog Pereza.

To uključuje i njegovog kolegu iz Red Bulla Maxa Verstappena koji je završio na četvrtoj poziciji.

Peti je bio Lando Norris, a iza njega slijede George Russell, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel i Esteban Ocon.

Image

No, sada je najveći dio posla pred mehaničarima Red Bulla i Ferrarija koji moraju što prije popraviti štetu na bolidima Pereza i Sainza kako bi mogli početi na gridu sutrašnju utrku.

Još uvijek nije poznato da li su bolidi nešto teže oštećeni, a prema prvim informacijama to ne bi trebao biti slučaj.

Top Komentari

Krosteutegurovic
Pa nebi se baš moglo reći da da mu je uništio dan, Verstapen jednostavno nije bio na nivou danas.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi