Spremite se za spektakl na Hungaroringu: Hamilton ispred Verstappena, senzacija u režiji Alfa Romea
FOTO: EPA

VN Mađarske

Spremite se za spektakl na Hungaroringu: Hamilton ispred Verstappena, senzacija u režiji Alfa Romea

H. Zilić

Ako je suditi po današnjim kvalifikacijama sutra nas očekuje dosta uzbuđenja na legendarnom Hungaroringu na utrci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske.

U sjajnim kvalifikacijama voženim danas najbrži je bio vozač Mercedesa Lewis Hamilton.

Hamilton je za samo 0.003 bio brži od Red Bullovog Maxa Verstappena i imat ćemo već na startu utrke sigurno dobar duel.

McLaren je pokazao da prošle utrka iz Velike Britanije nije slučajnost i danas su zauzeli drugi startni red. Lando Norris je bio trećeplasirani, a četvrto mjesto pripalo je Oscaru Piastriju.

Senzacija dana je bila u režiji jedne od najslabijih ekipa u karavanu, Alfa Romea. Alfa Romeo je u dosadašnjem toku sezone skupio svega devet bodova, ali današnje kvalifikacije će dobro pamtiti.

Zhou je završi na petom, a Bottas na sedmom mjestu tako da će sutra imati finu priliku da se bore za vrijedne bodove.

Oglasi

Između vozača Alfa Romea na šesto mjesto smjestio se Charles Leclerc u Ferrariju, a italijanska ekipa nije imala dobar dan jer Sainz nije prošao u finalni krug kvalifikacija.

U TOP 10 u kvalifikacijama završili su još Fernando Alonso u Aston Martinu, drugi vozač Red Bulla Sergio Perez te Niko Hulkenberg u Haasu.

I novi ulazak Haasa u TOP 10 pokazao je da ova ekipa lagano napreduje kako odmiče sezone.

Uzbuđenja su sutra zagarantovana na stazi koja je među najužim u kalendaru tako da su preticanja teška, a svaka greška se skupo plaća.

Taktika i sami start bit će više od pola posla u sutrašnjoj utrci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi