Drama u posljednjem krugu i utrka koju su navijači Ferrarija dugo čekali
FOTO: EPA

Red Bull podbacio u Singapuru

Drama u posljednjem krugu i utrka koju su navijači Ferrarija dugo čekali

H. Zilić

Nastavljen je karavan Formule 1, a danas smo gledali utrku za VN Singapura koja je ponudila dosta uzbuđenja, ali i utrku za zaborav Red Bulla, dok je Ferrari napokon imao utrku kakvu žele i navijači crvenih sigurno mogu biti zadovoljni.

Do trijumfa nakon 62 kruga stigao je Carlos Sainz u Ferrariju koji je odvozio maestralnu utrku i zasluženo slavio i prekinuo dominaciju Red Bulla.

Do drugog mjesta stigao je danas također sjajni Lando Norris u Mclarenu.

Odličnu predstavu u Singapuru imao je Mrecedes, Lewis Hamilton je zauzeo treće mjesto i kompletirao podijum, a tragičar je George Russell koji je u posljednjem krugu izletio sa staze i ostao bez plasmana.

Vodeća četvrotka nam je u posljednjih pet krugova ponudila pravu dramu na stazi čime je utrka u Singapuru dobila dodatnu draž.

Charles Leclerc u Ferrariju stigao je do četvrte pozicije iako je dugo vremena držao postolje, međutim osam krugova prije kraja utrke prestigla su ga oba bolida Mercedesa.

Oglasi

Max Verstappen je zauzeo za njega loše peto mjesto u utrci u kojoj je Red Bull imao dosta problema kao i cijeli vikend u Singapuru.

U Singapuru može biti zadovoljni Alpina jer je Piere Gasly stigao do odlične šeste pozicije. Oscar Piastri je osvojio sedmo mjesto i tako podebljao bodove za Mclaren na VN Singapura.

Bodove je osvojio i drugi vozač Red Bulla Sergio Perez koji je nakon dosta turbulencija na kraju utrku okončano na devetom mjestu.

Velika utrka je bila za Alpha Tauri i mladog 21-godišnjeg Liama Lawsona koji je osovjio deveto mjesto i donio dva boda svom timu.

Do posljednjeg boda stigao je Kevin Magnuessen osvojivši deseto mjesto u Singapuru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi