Russell šokirao Ferrari u posljednjem krugu, katastrofa za Maxa Verstappena!¨

Kvalifikacije u Mađarskoj

Russell šokirao Ferrari u posljednjem krugu, katastrofa za Maxa Verstappena!¨

E. Čaušević

George Russell osvojio je danas pole poziciju pred sutrašnju utrku za Veliku nagradu Mađarske.

Ferrari je danas dominirao u Mađarskoj i činilo se da će imati prvi startni red, ali ih je u posljednjim sekundama šokirao George Russell koji je odvezao sjajan krug i uspio da dođe do pole pozicije.

Očekivalo se da će Sainz biti taj koji će da osvoji pole poziciju, ali je vozač Mercedesa odvezao nevjerovatan posljednji krug i uspio je da sve šokira i dođe do prve pole pozicije u karijeri.

Drugi je na kraju završio Sainz, dok je treći bio Charles Leclerc koji danas nije baš blistao u kvalifikacijama kao što je to radio u većem dijelu ove sezone.

Međutim, gubitnik dana bio je Max Verstappen koji će startati tek deseti jer je u posljednjem izlasku na stazu imao problem s bolidom i nije uspio da odveze još jedan krug. Nizozemac je psovao putem radio veze jer nije mogao šta se dešava, ali će se morati pomiriti s tek desetim mjestom.

Loš vikend Red Bulla kompletirao je Sergio Perez koji je već u drugom dijelu kvalifikacija završio svoj dan, te će sutra startati s tek 11. pozicije.

Odličan je bio danas i Lando Norris koji je bio treći, a u TOP 10 su još Ocon, Alonso, Hamilton, Bottas, Ricciardo i Verstappen.

Sutrašnja utrka za Veliku nagradu Mađarske počinje u 15 sati i već sada je jasno da nas čeka mnogo uzbuđenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi