Leclerc najbrži u kvalifikacijama, zanimljiv poredak u TOP 10
FOTO: EPA

VN Francuske

Leclerc najbrži u kvalifikacijama, zanimljiv poredak u TOP 10

H. Zilić

Završene su kvalifikacija za VN Franucske.

Najbrži je bio Charles Leclerc u Ferrariju u vremenu 1:30.872 i tako će sutra krenuti sa pole positiona.

Utrka će zasigurno biti uzbudljiva, a tome u prilog ide podatak da je danas u kvalifikacijama do drugog mjesta došao Max Verstappen u Red Bullu i od samog starta možemo očekivati uzbuđenja, već od prve krivine.

Drugi startni red pripao je Serigu Perezu u Red Bullu i Lewisu hamiltonu u Mercedesu.

Odlične kvalifikacije odradio je Lando Norris u McLarenu i startat će sa pete pozicije, dok je George Russell u Mercedesu završio kao šestoplasirani.

Alonso je bio sedmi, a Tsunoda osmi, tako da će Alpina i Alpha Tauri imati dobre startne pozicije.

U kvalifikacijama Q3 su izborili Carlos Sainz i Kevin Magnussen, ali zbog ranijih problema tookm vikenda startat će sa začelja, tako da će iz TOP 10 utrku sutra početi Daniel Ricciardo u McLarenu i Esteban Ocon u Alpini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi