Giovinazzi umalo dobio otkaz u Alfi Romeo

Uspio se nekako spasiti

Giovinazzi umalo dobio otkaz u Alfi Romeo

E. Čaušević

Mladi italijanski vozač Antonio Giovinazzi nije previše briljirao prošle sezone u Formuli 1.

Giovinazzi je sezonu završio na 17. mjestu sa 14 osvojenih bodova što je manje nego što su od njega očekivali čelnici Alfe Romeo. GIovinazzi je u pojedinim utrkama bio zaista sjajan, ali je često pravio velike greške.

Jedna od njih desila se na Velikoj nagradi Belgije kada je skrivio nesrežu zbog koje je umalo ostao bez mjesta u Alfi Romeo. No, kasnije se iskupio devetom pozicijom u Monzi.

"Bili smo šokirani kada je napravio grešku u Belgiji u posljednjim krugovima. Imali smo razgovor s njim i dosta smo razmišljali i raspravljali o svemu. Čak smo htjeli da ga otpustimo, ali je on veoma dobro i zrelo reagovao u Monzi što je za nas bila domaća utrka. Odlučili smo da ostaje u timu i naredne sezone jer je to zaslužio", rekao je prvi čovjek Alfe Rome, Frederic Vasseur.

Giovinazzi će i naredne sezone voziti bolid Alfe Romeo, a njegov timski kolega će i ovaj put biti iskusni Kimi Raikkonen. Finac je znatno nadmašio mlađeg kolegu jer je uspio osvojiti 43 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi