Nezgoda na testiranju: Raikkonen u novoj Alfi izdržao pet minuta

Pripreme za novu sezonu najbržeg cirkusa na svijetu

Nezgoda na testiranju: Raikkonen u novoj Alfi izdržao pet minuta

Alfa Romeo Sauber F1 tim je prošle sedmice, za Dan zaljubljenih, predstavio bolid za novu sezonu najbržeg cirkusa na svijetu.

Kimi Raikkonen je odmah nakon što su slike novog bolida objavljene na zvaničnim stranicama Alfa Romeo F1 tima isprobao isti pred objektivima kamera i fotoaparata, da bi danas nova Alfa i zvanično stala na asfalt i krenula sa ozbiljnim testiranjem.

Naime, legendarni 39-godišnji Finac je danas krenuo sa testiranjem novog bolida Alfa Romeo F1 tima, ali je finski vozač izdržao samo pet minuta prije nego što je izgubio kontrolu i izletio sa staze na šljunak.

Tako je legendarni Finac neslavno počeo testni dan u Kataloniji, ali je nešto kasnije uspio nastaviti sa testiranjem novog bolida.

Inače, ovo je prvi Alfin F1 bolid nakon tri decenije i svi ljubitelji auto-moto sporta jedva čekaju početak sezone kako bi ga vidjeli u akciji.

Alfa se tako vratila u Formulu 1 nakon tri decenije i to spajanjem sa Sauberom, a odmah je dobila veliko "pojačanje" u liku Raikkonena koji je odlučio Ferrari zamijeniti Alfa Romeo Sauber timom.

Treba dodati i da je Charles Leclerc otišao u suprotnom smijeru, te da će u novoj sezoni zajedno sa Vettelom činiti Ferrarijev vozački dvojac.

Nova sezone najbržeg cirkusa na svijetu počinje 17. marta, Velikom nagradom Australije.

Top Komentari

Dule Savic
Nije pet minuta nego do pete krivine prvog kruga levati... Drzite se sex prica! Nije formula za vas....
2 1
Lona
Alfa završila pored puta, ništa novo. Bilo bi čudno da nije tako.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi