Grosjean i Magnussen napuštaju Haas na kraju sezone

Vrijeme je za nove snage

Grosjean i Magnussen napuštaju Haas na kraju sezone

E. Čaušević

Haas je danas saopštio da će doći do promjene što se tiče vozača u ovoj ekipi za novu sezonu Formule 1.

Prethodnih sezona za ekipu Haasa voze Romain Grosjean i Kevin Magnussen, ali njihovi rezultati nisu baš za pohvalu. Haas je odlučio da s njima završi saradnju na kraju ove sezone.

Ovaj tim iz Formule 1 danas je potvrdio da će Grosjean i Magnussen napustiti Haas, te se otvaraju mjesta za dvojicu novih vozača. Već nekoliko imena je u igri i bit će zanimljivo koga ćemo gledati u bolidima ovog tima naredne sezone.

Grosjean je pet godina proveo u ovom timu i vrijeme je za rastanak jer nije imao baš neke zapažene rezultate. Isto se može reći i za Magnussena koji je također pet godina u ovom timu.

Najbolje su vozili 2018. godine kada je Haas bio peti u poretku konstruktora, ali prethodnih sezona njihovi rezultati su za zaborav i čelnici ovog tima su odlučili da je vrijeme da naprave promjene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi