Haos u Mugellu: Utrka nije ni krenula kako treba, a već smo vidjeli strašan sudar

Već četiri odustajanja

Haos u Mugellu: Utrka nije ni krenula kako treba, a već smo vidjeli strašan sudar

E. Čaušević

Prije nešto manje od pola sata počela je utrka Formule 1 za Veliku nagradu Italije u Mugellu.

Već u prvom krugu vidjeli smo pravu dramu. Hamilton je loše startao što je iskoristio njegov timski kolega Bottas, te je preuzeo prednost. Odličan je bio i Leclerc koji je trenutno na trećoj poziciji.

No, sigurnosno vozilo je moralo ući na stazu već u prvom krugu kada je došlo do sudara, a deblji kraj izvukao je Max Verstappen.

Taman kada se staza očistila u šestom krugu smo vidjeli "leteći start", ali ponovo je došlo do haosa na stazi.

Vozač Haasa, Magnussen napravio je kardinalnu grešku jer je usporio tokom novog starta, a u njega se zabio Giovinazzi. Gužvu nije izbjegao ni Sainz koji je udario vozača Alfe, a u udesu je učestvovao još i Latifi.

Na svu sreću niko nije povrijeđen, a jasno je da Giovinazzi, Sainz i Magnussen neće nastaviti utrku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi