Gužva u Jerezu, Red Bull se zamaskirao

Ekipe se predstavile u Jerezu

Gužva u Jerezu, Red Bull se zamaskirao

Tokom subote i prije početka nedeljnih testiraja u Jerezu je bilo vrlo živo. Ekipa su predstavljale svoje bolide za novu sezonu, od Toro Rossa, preko Mercedesa, Williamsa, do zamaskiranog Red Bulla.

Toro Rosso u sezonu ulazio sa novim STR 10 bolidom koji ima sličan dizajn nosa kao i Ferrari i koji će također koristiti Renaultov motor. Ono što posebnu pažnju privlači kada je u pitanju ova ekipa, to je svakako mlada vozačka postava koju čine mladi Carlos Sainz Jr i Max Verstappen.

Mercedes je u Jarezu prvi put javno predstavio svoj novi W06 bolid koji također ima izmjenjen nos i drugačiji bočni dizajn, ali opet dosta sličan prošlogodišnjem. Williams je u Španiju stigao sa svojim FW37 bolidom. Vozačka postava Massa - Bottas je provjerena, bolid je većinom bijeli, nos je izmijenjen.

Posljednji se predstavio Red Bull koji je stigao zamaskiran u šarenim bojama. Radi se o RB11 bolidu kojeg je naravno radio Adrian Newey. Nema više Sebastiana Vettela, vozači su Danil Kvyat i Daniel Ricciarado.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.