Hamilton: Borit ću se do kraja

Ima 52 boda zaostatka za Alonsom

Hamilton: Borit ću se do kraja

Edmir Škorić

Lewis Hamilton je jučerašnju utrku za Veliku nagradu Singapura morao ranije okončati zbog tehničkih problema.

U Sinapuru je  slavio Sebastian Vettel ispred Jensona Buttona i Fernanda Alonsa, a Hamilton, koji je poveo utrku, morao je odustati u 23. krugu zbog tehničkog kvara.

 

"Bolno je što nisam završio utrku jer sam vodio i imao sam tempo. Trebala je to biti laka pobjeda, ali onda su se počeli događati problemi s brzinama. Rekao sam timu za to i rekli su mi da bih trebao biti u mogućnosti da završim utrku do kraja, ali onda sam izgubio treći zupčanink, a onda su svi otišli", kazao je Englez, dodavši:

 

"Bit će teško stići Fernanda i Sebastijana, ali nikada ne odustajem. Ostalo je još šest utrka i moram slaviti u svih šest. Borit ću se do kraja".

 

Hamilton je sa 142 boda na četvrtoj poziciji, a Alonso mu trenutno bježi 52 boda. Sljedeća utrka vozi se u Japanu (05.do 07. oktobra).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.