Hamilton: Dao sam sve od sebe

Vozač McLarena se žali na prljavštinu

Hamilton: Dao sam sve od sebe

Lewis Hamilton je u kvalifikacijama za utrku koja se danas vozi u Austinu za malo ostao kratak sa prolaznim vremenom u odnosu na Vettela.

Britanac ipak smatra da je učinio sve što je u njegovoj moći da bi ostvario najbolje moguće vrijeme. McLarenov vozač se približio Vettelu kako to niko nije mogao očekivati nakon što je Nijemac dominirao u sva tri slobodna treninga, ipak je na kraju Hamilton imao samo za desetinku slabije vrijeme.

 

" Došao sam ovdje da dam sve od sebe ovog vikenda i to mi je pošlo za rukom. Nisam imao ništa za izgubiti tako da sam vozio do krajnjih granica, a i bolid je to izdržao", rekao je Hamilton.

 

" Prva krivina je veoma široka i tu će biti dosta prostora gdje će vozači dobijati ili gubiti pozicije. Moja strana staze je prljavija, nadam se da će nadležni očistiti taj dio tako da vozači koji su na unutarnjoj strani barem mogu zadržati svoje pozicije na startu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.