Hamilton: Dogodile su se čudne stvari

Britanac se suočio sa velikim problemima

Hamilton: Dogodile su se čudne stvari

Lewis Hamilton će nastaviti davati sve od sebe u narednim utrkama bez obzira na to što njegove šanse za osvajanje titule skoro i ne postoje.

Hamilton je imao mnoge probleme na stazi, nakon tri promjene  u boksovima i pada na deseto mjesto više nije bio u mogućnosti napredovati u utrci i tu su sve nade za osvajanje titule nestale.

 

" Iscrpljen sam. Poslije utrke mi je saopšteno da je moj bolid imao velike probleme sa prednjim krajem. Bio je siguran za vožnju, ali ipak je bilo veoma teško uhvatiti pravi ritam i nakon osvajanja jednog boda moje nade za titulu su nestale. Balans se mijenjao od krvine do krivine, automobil se pomjerao u stranu na ravnim dijelovima staze i to je puno oštetilo gume, bilo je frustrirajuće. Pri kraju utrke sam imao probleme sa dawnforceom na prednjem kraju i to je učinilo da osvajanje desetog mjesta postane još teže", izjavio je Hamilton.

 

Sve je pošlo krivo za McLaren, najprije sa odabirom taktike i to se na kraju odrazilo na njihov ukupan rezultat. Iduće utrke su ispred nas. Lewis je ovog puta imao strašne poteškoće sa balansom bolida, ali je ipak herojski odvezao do kraja i uspio osvojiti jedan bod za svoj tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.