Hamilton: Ferrari će biti u prednosti u Bahreinu
Foto: Formula 1

Vozač Mercedesa smatra

Hamilton: Ferrari će biti u prednosti u Bahreinu

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton izjavio je da očekuje dosta uzbuđenja na trci za VN Bahreina.

Istakao je da uslovi na stazi Sakhir više odgovaraju Ferrariju, ali da će Mercedes učiniti sve kako bi došao do druge ovosezonske pobjede.

"Jako sam srećan što sam se vratio u Bahrein. Ovdje je uvijek jako zanimljivo. Svi u timu radimo vrlo predano kako bi zadržali dobar ritam i ostvarili dobre rezultate. Početak sezone nagovještava dosta uzbuđenja. Ferrari je pokazao ogroman napredak u odnosu na prošlu sezonu i mislim da imaju prednost na ovoj stazi zbog visoke temperature. Ipak, vidjećemo kako će se stvari odvijati", rekao je trostruki šampion Formule 1.

Nakon prve dvije ovosezonske trke, Lewis Hamilton i Sebastian Vettel su izjednačeni u generalnom poretku sa po 43 osvojena boda.

Trka za VN Bahreina na programu je 16. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije