Hamilton: Gume su bile potrošene, napravio sam grešku

I dalje je najbliži naslovu

Hamilton: Gume su bile potrošene, napravio sam grešku

Lewis Hamilton je imao loših utrka ove sezone, ali je jednakom tako sjajno vozio u ovoj završnici. Upisao je pet pobjeda zaredom, međutim u Interlagosu nije bio pravi.

Na mjestu gdje je 2008. godine pretekao Timo Glocka u posljednjem krugu završivši utrku na petom mjestu, što mu je bilo dovoljno bez obzira na pobjedu glavnog konkurenta Felipea Massu. Brazila je ostao kratak jedan bod. Sada Lewisu treba najmanje drugo mjesto kako bi proslavio drugi naslov u F1 karijeri.

" Kada sam dobio poruku da nastavim gurati, to je bio jasan znak da se pripremim za ulazak u boks, međutim iznenađujuće ja sam ostao još jedan na stazi. Dok sam vozio taj krug moje zadnje gume su bile poprilično istrošene jer sam forsirao, pritiskao jako. Pored toga i točkovi su blokirali i na kraju su sam napravio grešku, izletio sam sa staze. Ta greška me je koštala pobjede. Nico je odradio sjajnu utrku, ja sam izgubio neke važne bodove iako je bilo jasno da imam tempo. Bolid je bio odličan, hvala ljudima u ekipi koji su sjajno pripremili bolid " istakao je Lewis Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.