Hamilton i Rosberg vratili Mercedes na vrh

Drugi slobodni trening u Montrealu

Hamilton i Rosberg vratili Mercedes na vrh

Bolidi i vozači Mercedesa su se vratili na vrh vrlo brzo u Montrealu. Na drugom slobodnom treningu Hamilton je odvozio 42 kruga, završio je sa 1:16.118 na prvom mjestu. Nico Rosberg je odradio tri kruga manje i zaostao je kao drugi malo manje od dvije desetinke.

Obojica su to napravila na super- mekoj komponenti guma. Na istim gumama je je Alonso je odvezao prvi brzi krug što je u tom trenutku bilo dovoljno za treće mjesto. Vettel je za razliku od većine u tom periodu koristio samo mekšu komponentu što se odrazilo i na rezultat. Kimi Raikkonen je uspio posložiti svoj bolid i čak je uspio za 0.05 sekundi biti brži od Alonsa.

Međutim, par krugova kasnije, Kimi se u okrenuo u zavoju broj deset, ali nije oštetio svoj bolid. Pola sata prije kraja drugog slobodnog treninga Hamilton i Rosberg su prešli na duže stintove, ostali su sa super - mekoj komponent. Najveći napredak je u završnici ostvario Sebastian Vettel koji je sa 1:16.573 što je bilo dovoljno za treće mjesto. Unutar najboljih pet završila su i oba Ferraria, Raikkonen je bio četvrti, Alonso peti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.