Hamilton: Imamo podlogu za dobar rezultat

Šesti pole Hamiltona u ovoj sezoni

Hamilton: Imamo podlogu za dobar rezultat

Lewis Hamilton je u kvalifikacijama za Veliku nagradu Kanade stigao do do svog 44. pole positiona u karijeri. Iza sebe je ostavio klupskog kolegu Nicu Rosberga na 0,309 sekundi zaostatka za šesti pole u dosadašnjem dijelu sezone.

Iza sebe je ostavio klupskog kolegu Nicu Rosberga na 0,309 sekundi zaostatka za šesti pole u dosadašnjem dijelu sezone.

"Osjećaj je sjajan, ipak je ovo staza na kojoj sam ostvario svoju prvu pobjedu u karijeri. Osjetio sam kako je Ferrari pojačao pritisak ali smo uspjeli zadržati svoj tempo, čak i da ostvarimo napredak. Očekujem tešku utrku, sve je otvoreno, ali ovo je dobra osnova pred trku. Ferrari ima dobar tempo, ali veću degradaciju, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati na samoj utrci", istakao je nakon kvalifikacija Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti