Hamilton: Imao sam problema sa kočnicama

Britanac vjeruje da možemo do pobjede

Hamilton: Imao sam problema sa kočnicama

Lewis Hamilton je dominirao na slobodnim treninzima u petak, imao je najbolja vremena, ali je drugi slobodni završio nešto ranije zbog manjih problema sa bolidom.

Tokom subotnjih kvalifikacija Hemilton nije mogao anulirati svoj zaostatak za Rosbergom, pa se na kraju morao zadovoljiti drugim mjestom. Problem su kao što je rekao na kraju Lewis bile prednje kočnice.

" Prednje kočnice su stvarale problem, nisu bile dovoljno zagrijane pa su točkovi blokirali. U takvoj situaciji gubiti samopouzdanje i ritam na kočenju. To može biti problem i u samoj utrci, ali kako ljudi iz ekipe problema po tom pitanju ne bi trebalo biti. Nico je odradio odličan posao u kvalifikacijama, nisam uspio da mu se približim, nadam se da ću uspjeti u samoj utrci. Kvalifikacije nisu bile najbolje za mene, ali i sa druge pozicije se mogu uključiti u borbu za pobjedu " mišljenja je vodeći u svjetskom prvenstvu Lewis Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.